Un nou protest la care părinţii sunt chemaţi cu copiii

Data actualizării: Data publicării:
170204_PV_PROTESTUL_COPIILOR_09_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Un nou protest antiguvernamental la care părinţii sunt aşteptaţi cu copiii este anunţat pe Facebook, pentru sâmbătă, în Piaţa Victoriei. Anunţul are loc în contextul în care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi a Adopţiei a solicitat direcţiilor din subordine să comunice dacă şi câte plângeri au fost primite în legătură cu persoane care au mers însoţite de copii la protestele din ultima perioadă.

170204_PV_PROTESTUL_COPIILOR_09_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM_PHOTOS_Octav Ganea

Protestul este programat să înceapă la ora 11.00 şi să se încheie în jurul orei 15.00, informează News.ro. 

„Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest! Ne vedem în Piaţa Victoriei începând cu ora 11:00”, se spune pe pagina evenimentului.

Potrivit postărilor de pe pagina de Facebook, copiii se vor juca şi vor desena cu creta pe asfalt.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi a Adopţiei (ANPDCA) a solicitat direcţiilor din subordine să comunice dacă şi câte plângeri au fost primite în legătură de persoane care au mers însoţite de copii la protestele din ultima perioadă.

ANPDCA a anunţat, miercuri după-amiază, într-un comunicat de presă, că a primit, până miercuri după-amiază, 25 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă, în timp ce, la nivelul a 39 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au fost înregistrate alte patru sesizări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri