Consilierii israelieni l-au sfătuit pe Dragnea să se distanţeze de Ordonanţe

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea fb

Liviu Dragnea a lipsit miercuri dimineața de la şedinţa Birourilor Permanente Reunite în care s-a discutat calendarul pentru dezbaterea şi votarea proiectului de buget de stat pe anul 2017.

Președintele Camerei Deputaților a fost așteptat încă de dimineață de jurnaliști pentru a le răspunde întrebărilor legate de ce s-a întâmplat marți seara la Guvern, însă Liviu Dragnea nu s-a prezentat până la această oră la Guvern. Potrivit unor surse din conducerea PSD, Liviu Dragnea a fost sfătuit de consilierii israelieni, cei care au conceput şi strategia electorală pentru alegerile din decembrie 2016, să se distanţeze de demersul Guvernului privind Ordonanţa de Urgenţă care schimbă Codul penal. Aşa se explică şi schimbarea de atitudine a liderului PSD din ultimele zile. Dacă la sfârşitul anului trecut Liviu Dragnea dădea de înţeles că se va implica în toate deciziile importante ale Executivului, de 10 zile susţine că nu ştia nimic despre ordonanţe şi că nu are nicio implicare în adoptarea lor.

Liderul PSD a fost invitat și confirmase participarea la un forum economic în Parlament miercuri dimineața, însă Liviu Dragnea a lipsit. A fost și un Birou Permanent Reunit, la care, de obicei, președinții celor două Camere trebuie să participe, însă și aici liderul PSD a absentat.

De asemenea, a fost și un Birou Permanent al Camerei Deputaților care nu a beneficiat de prezența lui Liviu Dragnea. A fost așteptat și la o ședință de plen la ora 16.

Marți seară, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată prin ordonanţă de urgenţă, modificarea codurilor penale. Totodată, a fost adoptat şi proiectul graţierii unor pedepse.

Ordonanţa de Urgenţă, care poartă numărul 13/2017, a apărut în Monitorul Oficial. Conform actului normativ, modificările aduse Codului Penal vor intra în vigoare la 10 zile după apariţie. Modificările Codului de Procedură Penală au intrat în vigoare imediat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri