Sari la conținut
News Alert

Vicepreşedinte PSD: Respingerea OUG 14 ar fi sinucidere în masă

Primarului Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat vineri, într-un interviu acordat RFI, că ar fi „o sinucidere în masă” şi „o lovitură aproape letală” pentru PSD dacă parlamentarii social-democraţi ar respinge OUG 14 prin care se abrogă modificările la codurile penale, motiv pentru care el nici nu vrea să ia în calcul o asemenea variantă.

vot parlament 24 08 2015 facebook catalin predoiu

Chestionat dacă el consideră că OUG 14 poate fi respinsă în Parlament, vicepreşedintele PSD a susţinut că un astfel de demers ar fi „o sinucidere în masă” pentru social-democraţi, transmite News.ro. „Nici nu vreau să mă gândesc că, în Parlamentul României, parlamentarii PSD ar contrazice demersul făcut de prim-ministrul României, domnul Grindeanu. Ar fi o sinucidere în masă a acestei formaţiuni politice, o scoatere în afara normalităţii pe o lungă durată de timp şi o lovitură aproape letală asupra Partidului Social Democrat Român. Prin urmare, nu cred că o asemenea variantă ar putea intra în discuţie. Nici nu vreau să mă gândesc. Sub nicio formă”, a afirmat Mihai Chirica.

El a mai spus că „Liviu Dragnea are o metodă de condus care are, în mare parte, această ideologie a mâinii de fier, a vocii unice şi a lucrurilor care se transmit printr-o singură cale de comunicare”.

„Procedura mâinii de fier a fost o procedură care a dat rezultate. A dat rezultate şi la PSD, dar şi la alte partide. Să nu uităm felul în care conducea partidul domnul Băsescu, când domnul Boc nu era, după spusele tuturor, decât o marionetă în mâna unui şef de partid şi ulterior şef de stat. La fel s-a mai întâmplat şi în guvernările noastre, ale PSD. Atunci când domnul Năstate, în calitate de preşedinte de partid şi ulterior de prim-ministru, era singura voce a partidului. Între timp, România s-a modernizat. Mai ales după anul 2007, când integrarea europeană ne-a adus, în primul rând, într-o situaţie aproape conflictuală între două generaţii”, a completat primarul Iaşiului.

De asemenea, întrebat dacă PSD se poate „moderniza” cu Liviu Dragnea la conducere, Mihai Chirica a susţinut că totul depinde de atitudinea pe care o va avea în continuare preşedintele partidului.

„Este o întrebare grea. Ţine foarte mult şi de atitudinea pe care domnul preşedinte Dragnea o va avea în continuare faţă de acest moment pe care l-am depăşit cu toţii. Până la urmă, putem spune că l-am depăşit. Bineînţeles că am ieşit ciufuliţi din toată această poveste. Nu poate nimeni să conteste faptul că noi ne-am întărit. Da, ne-am întărit conceptual, dar ca şi credibilitate în faţa electoratului nu ne-am întărit nici pe departe. Ca şi credibilitate în faţa românilor, dimpotrivă, am avut chiar de suferit”, a subliniat vicepreşedintele PSD.

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Iaşi nu a decis, vineri, nicio sancţiune pentru liderul organizaţiei, Mihai Chirica, după declaraţiile critice ale acestuia la adresa PSD, din ultima perioadă.Am explicat poziţionarea mea, precum şi faptul că nu urmăresc niciun scop, nu urmăresc funcţii la nivel naţional. PSD Iaşi şi-a arătat unitatea în totalitate, le-am mulţumit că au venit. Această solidaritate nu este un cec în alb, ci este firească, de comunicare şi colaborare. Susţinem programul de guvernare al PSD, susţinem în totalitate acest guven. Şi ordonanţa şi ministrul Justiţiei nu mai sunt, se confirmă că am avut dreptate. Mulţi credeau că e poziţie contrară, că e vorba de o dirijare a lui Chirica de alte cheiţe. Nu e vorba de aşa ceva, ci este o atitudine demnă”, a spus Mihai Chirica, citat de News.ro.