Editorialul Washington Post: Semn încurajator pentru democrație, din România

Data actualizării: Data publicării:
FOTO PROTESTE BOGDAN BUDA 6 jpg
FOTO: Bogdan Buda

Într-o perioadă în care democrația se erodează în Europa Centrală și de Est, „o încurajatoare mișcare opusă a izbucnit în România”, remarcă boardul editorial al cotidianului american Washington Post, referindu-se la protestele generate de OUG 13.

FOTO PROTESTE BOGDAN BUDA 6 jpg
Foto: Bogdan Buda

În editorialul „Din România, un semn încurajator pentru democrație”, jurnaliștii americani reamintesc că sutele de mii de manifestanți din București și din marile orașe ale României au ieșit în stradă pentru a cere guvernului să nu relaxeze legislația anticorupție.

Social-democrații ar putea, totuși, să încerce să slăbească legislația anticurupție prin acțiune parlamentară. Dar sta ar risca să înfruie o populație deja revoltată. Românii au demostrat că valorile democratice au prins rădăcini în țară în ultimele două decenii, cu ajutorul aliaților europeni și al Statelor Unite. Aceasta este o realizare de care nu beneficiază doar țara lor, este una care face Europa mai stabilă și mai sigură. Administrația Trump ar trebui să aibă în vedere acest progres înainte de a propune renunțarea la Uniunea Europeană”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri