Liderul deputaților PSD, trimis în judecată 

Data publicării:
Neacsu Marian deputat crop

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a deputatului Marian Neacșu pentru conflict de interese.

Marian Neacșu, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cererea de angajare a fiicei sale în cadrul biroului său parlamentar şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 – decembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Averea și interesele deputatului

În declarația de avere depusă anul acesta, deputatul a menționat că deține un teren agricol și unul forestier, două apartamente și o casă de vacanță.

A menționat un singur cont bancar, de 30.000 de lei, pe numele soției, însă deține acțiuni/părți sociale în mai multe societăți cu răspundere limitată, cărora le-a acordat și împrumuturi.

A obținut în ultimul an o indemnizație de pest 55.000 de lei de la Camera Deputaților.

În declarația de interese și-a trecut calitatea de asociat sau acționar în societățile unde deține acțiuni/părți sociale, dar și cea de președinte a Asociației Parlamentarilor Social Democrați.

Declarația de avere a deputatului, aici.

Declarația de interese, aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri