Livia Stanciu, despre femeia care a șantajat-o: Îi fusese prezentată soțului de colegi avocați sau foști procurori

Data publicării:
livia stanciu - csm

„Această doamnă care a lucrat la cabinetul soțului meu, decedat în urmă cu trei ani și jumătate, m-a apelat, spunându-mi că soțul meu are o datorie de 20.000 de euro la dumneaei. Inițial, am manifestat toată disponibilitatea pentru a clarifica această situație, deși mi s-a părut absurdă, după doi ani și jumătate, dar i-am solicitat să-mi furnizeze date concrete, ce reprezintă suma respectivă. Mi-a comunicat că aceasta ar reprezenta contracte de asistență juridică, ce nu au fost onorate de soțul meu ca urmare a decesului. I-am cerut din nou, cu insistență, în acea discuție, să-mi prezinte elemente concrete cu privire la situația respectivă. În mai multe rânduri, în discuție, a evitat. În finalul ei m-a amenințat că dacă nu-i dau suma de 20.000 de euro va întreprinde acțiuni de defăimare a mea și că n-o să fie pe placul președintelui Înalte Curți”, a povestit Livia Stanciu. „Cred că femeia aceasta a crezut că dacă mă amenință cu un scandal public, în virtutea funcției pe care o dețin, de președinte al instanței supreme, voi ceda șantajului pe care l-a exercitat asupra mea și că mă va intimida”, a comentat președintele Înaltei Curți, precizând că tocmai funcția pe care o deține a determinat-o să nu accepte șantajul și să recurgă la DNA.

Întrebată dacă o cunoștea pe femeia respectivă, Livia Stanciu a spus: „Normal că am cunoscut-o, fiind la..., dar nu foarte îndeaproape. Lucra la cabinetul soțului meu. Atât.”

Ea a mai spus că nu știe ce a deteminat-o pe femeie să adopte o poziție de genul acesta și că organele în drept ar trebui să verifice.

Cu ani în urmă, i-a fost prezentată soțului meu – deci, tot din colegii, nu mai știu, din colegii avocați sau foști colegi procurori – ca o persoană căreia i-a fost restructurat locul unde lucra domnia sa, o persoană care nu este căsătorită, care are doi copii și care se află într-o situație familială grea. Iar soțul meu care a fost întotdeauna un om...- sigur, sunt alte chestiuni – în general, față de copii, probabil determinat și de faptul că mama lui a murit când el avea 7 ani, a manifestat întotdeauna și înțelegere și întotdeauna a dat copiilor care i se păreau că sunt în nevoie”, a mai povestit Livia Stanciu.

„În rest, nu știu ce anume a determinat-o sau cine anume a determinat-o să adopte o astfel de atitudine”, a repetat președintele Înaltei Curți.

Femeia din Galaţi care ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost reţinută luni noapte pentru 24 de ore. Ea este acuzată că i-a cerut judecătoarei 20.000 de euro ca să nu divulge informaţii compromiţătoare despre soţul acesteia, decedat acum trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri