Liviu Dragnea, audiat la DNA

Data publicării:
liviu dragnea-1

Procurorii au pus-o sub acuzare pe Bombonica Prodana pentru abuz în serviciu. Ea ar fi menținut în funcție angajați-fantomă, care primeau salarii fără a veni la serviciu.

Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. Acuzațiile se referă la perioada în care șeful PSD era președinte al Consiliului Județean Teleorman și al filialei județene a partidului.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea a determinat-o pe Floarea Alesu, pe atunci director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, să mențină în funcție două persoane în funcție, deși acestea nu treceau pe la serviciu. Este vorba despre două angajate care ar fi lucrat de fapt la filiala PSD Teleorman, deși primeau salariu de la Direcția pentru protecția copilului.

Salariile plătite celor două angajate fictive, în tot acest timp, au totalizat 91.362, mai spun procurorii.

În acest dosar a fost audiat și primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță. Acesta a spus că a fost chemat la DNA în legătură cu o persoană pe care a angajat-o la cabinetul parlamentar în perioada în care era deputat de Teleorman. Numele respectivei persoane figurează în dosarul Bombonicăi Prodana.

Robert Negoiță a spus însă că acel angajat a fost plătită de la cabinetul parlamentar, „cu documente”, și nu știe dacă mai lucra și în altă parte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri