Dragnea, audiat la Parchet: Am prezentat dovezile despre lovitura de stat din 10 august. Nu am depus documente

Data actualizării: Data publicării:
180914_DRAGNEA_PG_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost audiat vineri, la Parchetul General, în calitate de martor, în dosarul violențelor de la protestele din 10 august. Şeful PSD a stat aproximativ o oră în sediul Parchetului General, iar atunci când a ieşit a afirmat că a adus mai multe dovezi, care îi susţin afirmatiile făcute, acelea că protestul a fost o lovitură de stat. Nu a fost vorba, însă, de documente. Liviu Dragnea a fost aşteptat la ieşire de un grup de protestatri care l-au huiduit.

180914_DRAGNEA_PG_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Actualizare 19:20 -Liviu Dragnea a ieșit din sediul Parchetului General. „Am fost citat ca martor în legătură cu afirmațiile despre tentiva de lovitură de stat. Am prezentat procurorului dovezile la aceste afirmații”, a declarat președintele PSD, care a adăugat că nu a depus niciun document în acest sens.

Jurnaliştii l-au întrebat pe liderul PSD şi dacă îi este teamă că va fi pus sub acuzare în acest dosar şi a răspuns: „Nici vorbă”.

„Jandarmeria a acționat legal, în opinia mea, în condițiile în care acolo au fost niște violențe destul de mari”, precizează Liviu Dragnea.

„Tot ce am avut de spus am spus procurorului și ca martor mi s-a pus în vedere că nu pot să spun”, explică liderul PSD.

Întrebat cine este vinovat pentru violenţele din 10 august dacă Jandarmeria a acţionat legal, Dragnea a răsuns: „Cei care au organizat aceste violenţe".

Liviu Dragnea a spus, de asemenea, că nu a vorbit cu ministrul de Interne, Carmen Dan, înaintea protestelor din 10 august.


Liviu Dragnea a declarat când a ajuns la Parchetul General că a fost citat în calitate de martor, dar nu a dezvăluit despre ce dosar e vorba.

Întrebat dacă este posibil să aibă legatură cu ipoteza avansată de aceasta, privind faptul că în seara zilei de 10 august a fost vorba de o lovitură de stat, șeful PSD a spus că „speră că despre asta e vorba”.

Liviu Dragnea a promis că va da declarații după ce va ieși de la Parchetul General.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara duminică seară la Antena 3 că instituţiile statului n-au greşti cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente „ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Dragnea a mai spus că este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.

Citiți și: 

C. T. Popescu: Dragnea a fost pus în faţa a două situaţii în premieră. Aşa că pe faţa lui s-a citit acum ura sinceră

Şeful IPP: Dragnea nu ştie că loviturile de stat nu se dau în Piaţă, ci împotriva instituţiilor

La ce s-a expus Liviu Dragnea prin declaraţiile privind tentativa de lovitură de stat

VIDEO. Dragnea, huiduit de protestatari, la Parchet. "De unde sunteţi atât de bogat?". Reacţia liderului PSD

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri