Liviu Dragnea, citat astăzi la DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea la tribunal
Liviu Dragnea la tribunal. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Pas înainte în ancheta Tel Drum, la doi ani și jumătate de la punerea sub acuzare a lui Liviu Dragnea. Deținut în Penitenciarul Rahova de un an, după condamnarea din dosarul angajărilor fictive, Dragnea este citat astăzi pentru inculpare în acest caz. A recunoscut-o și liderul PSD, într-un interviu acordat din spatele gratiilor, prin skype, pentru o televiziune de știri, în care s-a apărat în fața acuzațiilor de fraudă cu fonduri europene din dosar.

Liviu Dragnea: Sunt citat la DNA, în dosarul cu Tel Drum. Brusc, după 3 ani, e pus din nou pe tapet, cu puțin înainte de campanie. Ce vorbeam de la început. Încep iar discuțiile și dezbaterile despre acest dosar. Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu. Era vorba de două drumuri făcute cu bani europeni.

Am înțeles că a rămas doar un drum în dosar. Drumurile există. În mandatul meu s-au făcut două drumuri importante pentru acel județ. Acolo se știa. În 2000, când am venit președdinte al CJ, nu era niciun drum în firea lui. Toată lumea când trecea cu mașina mă înjura, pentru că erau pline de gropi. Lucrurile s-au schimbat. Sunt două drumuri pe care se circulă și banii europeni au fost folosiți pentru ele.

Pe citație scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoștință calitatea de inculpat.

Administrația Penitenciarelor, anchetă după interviul lui Dragnea din pușcărie

Despre interviul difuzat joi, Administrația Penitenciarelor dă de înțeles că nu a fost aprobat. Într-un comunicat transmis înainte de dfizarea materialului care îl are protagonist pe Liviu Dragnea, ANP susține că de la instaurarea stării de urgență, nu a aprobat niciun interviu cu vreun deținut, indiferent dacă era vorba despre unul filmat în penitenciar sau realizat online. Tocmai pentru a preveni răspândirea COVID-19 în sistemul de detenție din România.

Pe de altă parte, explică ANP, persoanele condamnate la pedepse cu închisoarea au dreptul la comunicații online, inclusiv video, pentru menținerea relațiilor de familie, dar și cu persoane din afara familiei, în anumite condiții.

Administrația Penitenciarelor a anunțat că a cerut de la Rahova documentele în baza cărora Liviu Dragnea a avut conversația prin skype cu jurnalistul postului care a difuzat interviul cu fostul lider PSD.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri