Liviu Dragnea contestă în instanţă condamnarea la trei ani şi jumătate de închisoare. În ce condiții ar putea fi eliberat

Data actualizării: Data publicării:
20190526212655_OGN_1688-01 Liviu Dragnea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea a formulat, vineri, o contestaţie în anulare, o cale de extraordinară de atac, la decizia definitivă de condamnare la 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Teleorman.

Potrivit portalului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Liviu Dragnea a formulat o contestaţie în anulare la decizia definitivă de condamnare la 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Potrivit legii, dacă magistrații Instanței supreme admit cererea fostului președinte al Partidului Social Democrat, acesta ar putea fi eliberat din închisoare, iar apelul său în acest dosar ar putea fi rejudecat de un nou complet de judecători, așa cum s-a întâmplat și în cazul foștilor miniștri Elena Udrea sau Darius Vâlcov.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri