Liviu Dragnea dă în judecată Comisia Europeană

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea dna sechestru tel drum
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, recurge la justiția europeană pentru a încerca să obțină anularea raportului OLAF care stă la baza inculpării sale în dosarul Tel Drum, susține Ziare.com.

liviu dragnea
Liviu Dragnea s-a adresat Tribunalului UE în încercarea de a obține anularea unui raport OLAF în baza căruia a fost inculpat de DNA în dosarul Tel Drum Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe site-ul Curții Europene de Justiție este înregistrată o cauză Dragnea vs Comisia. Plângerea este înregistrată la data de 11 decembrie 2018, iar cazul are numărul de înregistrare T728/18. Alte informații în legătură cu acest dosar nu sunt disponibile. Potrivit Ziare.com,reclamantul ar fi liderul PSD, Liviu Dragnea, care dă în judecată Comisia Europeană pentru că ar încerca să obțină anularea raportului OLAF (organismul antifraudă al Comisiei Europene) ce a constatat fraude cu fonduri europene în cazul Tel Drum. 

Surse de la Luxemburg au explicat pentru Ziare.com că de fapt, Liviu Dragnea a ales o cale indirectă de a obține anularea raportului OLAF. El atacă un răspuns negativ primit de la Comisia Europeană la o plângere pe care o făcuse în privința raportului OLAF. Raportul OLAF propriu-zis nu mai putea fi atacat, întrucât ieșise demult din termen. Liviu Dragnea acuză că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat și prezumția de nevinovăție cu ocazia realizării raportului, care ar fi fost întocmit cu încălcarea regulilor de bună administrare a justiției.

Citiți mai multe detalii pe ziare.com.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a dat publicităţii, în 13 noiembrie 2017, un comunicat pe tema punerii sub acuzare a lui Liviu Dragnea de către DNA pentru fraudă cu fonduri europene, menţionând că DNA a subliniat rolul OLAF, şi amintind că Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor în acest caz şi începerea acţiunii judiciare. Directorul instituţiei consideră că este vorba despre un exemplu perfect de colaborare pozitivă cu autorităţile naţionale.

Citiți și:  OLAF, precizări pentru Digi24 despre ancheta Tel Drum

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri