Sari la conținut

Liviu Dragnea, dezvăluiri despre întâlnirea pe care a avut-o la Cotroceni cu Iohannis

Liviu Dragnea a vorbit în această seară despre discuţia pe care a avut-o ieri la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis. El a confirmat că întâlnirea nu a fost una secretă. Referindu-se la afirmaţia preşedintelui privind "atacul unor penali asupra DNA", Dragnea a spus că nu a fost niciodată de acord "cu această abordare".

El a subliniat că a decis să nu intervină în această poveste, dar că are un punct de vedere "foarte bine conturat" pe care o să-l facă public după ce subiectul se va încheia "într-un fel sau altul". 

Preşedintele a întrebat-o, cred că era firesc, pe doamna premier despre cum vede situaţia din ultimele zile, despre subiectul cel mai dezbătut. Doamna premier, cum a spus şi aseară, a spus că e preocupată, îngrijorată de aceste dezvăluiri şi că a cerut ministrului Justiţiei ca în timp destul de scurt să ia o decizie, indiferent care, pentru că toţi vrem ca adevărul să iasă la iveală, pentru că discutăm de credibilitatea sistemului de justiţie. Cam acestea au fost, în mare, punctele de discuţie. Cred că a fost o întâlnire benefică.

Mai fac o precizare. Colegul de alianţă, Tăriceanu, a ştiut de această întâlnire, am discutat înainte. Nu a fost o întâlnire secretă sau pe care să i-o ascund
Preşedintele a făcut referire la dorinţa unor penali de a critica şi de a lansa apeluri în legătură cu controlul din DNA. N-am fost niciodată de acord cu această abordare nici din partea preşedintelui, nici a altor persoane. Pe acest subiect, m-am hotărât ca, în această perioadă, să nu intervin. După ce se va termina într-un fel sau altul, habar n-am cum, de aia nici n-am intervenit aseară în discuţie, pentru că sunt trei actori: ministrul Justiţiei, CSM şi preşedintele, dar după ce se va termina această poveste o să spun punctul meu de vedere. Nu vreau să influenţez în nicio parte decizia niciunuia dintre actori. Eu am un punct de vedere foarte bine conturat, pe care o să mi-l exprim după ce se termina această poveste”, a declarat Dragnea la Antena3.

Pe aceeași temă