Liviu Dragnea evită întrebările privind demisia în caz de condamnare: „Acum nu avem această situație, nu am ce să comentez”

Data publicării:
dragnea3

Actualizare 18.20. Următorul termen în dosarul referendumului va avea loc pe 14 decembrie.


„Cred în nevinovăția mea, cred în adevăr, în maturitatea și înțelepciunea instanței”, a spus el la ieșirea de la Înalta Curte.

Întrebat dacă, în cazul în care fi condamnat la închisoare de instanța supremă, chiar și cu suspendare, se va retrage din politică, Liviu Dragnea a evitat să dea un răspuns.

„Acum nu avem această situație, ca atare nu am ce să comentez. Vorbiți de viitor”, a spus el.

La insistențele jurnaliștilor, președintele PSD a replicat: „Cu tot respectul cuvenit, nu cred că sunteți un complet de judecată”.

În ceea ce privește ridicarea imunității lui Dan Șova, Liviu Dragnea a repetat că recomandarea sa este ca PSD să voteze pentru ridicarea imunității senatorului.

„Din păcate, din cauza acelei prevederi constituționale, sunt puși parlamentarii, care nu sunt nici judecători, nici măcatr procurori, să ia o decizie juridică de importanță foarte mare pentru destinul unui om. Numai un judecător poate decide”, a spus el.

În primă instanţă, Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012. Procurorii DNA au făcut apel.

Judecarea apelului în dosarul în care Liviu Dragnea şi alţi 70 de inculpaţi sunt acuzaţi de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a început, la sfârşitul lunii septembrie, cu o amânare, iar următorul termen a fost stabilit pentru 23 noiembrie. Inițial, ședința de judecată fusese programată pentru ora 09.00, dar a fost amânată pentru ora 12.00.

Şefa completului de judecată în acest proces este preşedintele Înaltei Curţi, Livia Stanciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri