Liviu Dragnea și-a recăpătat dreptul de a munci în penitenciar

Data publicării:
liviu dragnea zambeste in cadrul unei usi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Una rece, alta caldă pentru Liviu Dragnea. După ce joi a aflat că este cercetat în al patrulea dosar deschis de DNA, vineri fostul lider PSD primește două vești bune. Scapă de dosarul „Brazilia” și se poate întoarce la muncă, în penitenciar. Este o decizie cu miză pentru Liviu Dragnea, care așteaptă anul acesta o eliberare condiționată, pentru care se va ține cont și de orele de muncă prestate. 

La fiecare patru zile muncite, el poate să își scadă o zi din pedeapsă și astfel va putea să ceară mai repede eliberarea condiționată, după ce va executa doi ani și 4 luni din pedeapsa de 3 ani și jumătate pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Lui Liviu Dragnea îi fusese suspendat dreptul la muncă, după ce a apărut într-un interviu televizat fără să fi avut acordul conducerii penitenciarului. El muncea ca mecanic în garajul penitenciarului Rahova.

Judecătoria Sectorului 5 a admis vineri o cerere depusă de Liviu Dragnea şi a obligat conducerea Penitenciarului Rahova să îi permită fostului lider al PSD să presteze în penitenciar „activităţi lucrative cu caracter gospodăresc”.

Cât despre dosarul Brazilia, în 2017, procurorii anticorupție deschideau un dosar penal in rem după ce RISE Project publicase o anchetă jurnalistică potrivit căreia Liviu Dragnea și-ar fi cumpărat prin interpuși o vilă în Brazilia. Anchetatorii au adunat probe, au făcut un schimb de informații și cu autoritățile din Brazilia, au audiat martori, însă vineri au anunțat că au clasat dosarul, pentru că o parte din fapte s-au prescris, iar pentru celelalte nu există suficiente probe.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri