Liviu Luca, audiat la DNA

Data publicării:
liviu luca - mfax 2

Liviu Luca a spus că a fost numai înștiințat în legătură cu aceste învinuiri din Dosarul Realitatea Media. El a spus că va discuta cu apărătorii săi despre pașii următori.

În 18 octombrie au avut loc alte audieri în Dosarul Realitatea Media, după ce, cu o zi înainte procurorii DNA au început urmarirea penală împotriva a trei firme implicate în administrarea postului de televiziune.

Procurorii DNA susțin că „există date și indicii temeinice” că Realitatea Media S.A. a fost finanțată cu bani proveniți din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut.

Societatea a fost pusă sub acuzare pentru spălare de bani. Firma prin care Cozmin Guşă şi Maricel Măcuraru administrează televiziunea este cercetată pentru fals în înscrisuri și participație improprie la abuz în serviciu.

Cine sunt cei urmăriți penal

DNA preciza că a fost începută urmărirea penală şi faţă de trei persoane juridice, în dosarul privind activităţile infracţionale desfăşurate în cadrul procedurii de insolvenţă a SC Realitatea Media SA.

Firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments - deţinută de Cozmin Gușă şi Maricel Păcuraru - şi Rovigo, fostul administrator judiciar al Realitatea Media, sunt urmărite penal în dosarul în care sunt învinuite 12 persoane, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Reprezentanților legali ai celor trei societăți li s-au adus la cunoștință învinuirile, arata DNA.

Cozmin Guşă a fost la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile în cazul societăţii la care el este acţionar şi care a preluat controlul Realitatea Media, în dosarul în care au fost puse sub învinuire 12 persoane, printre care şi asociatul său în firmă, Maricel Păcuraru.

Cozmin Gușă a negat că a comis vreo ilegalitate, arătând că, în opinia sa, acest dosar ar avea la bază un denunţ calomnios.

Maricel Păcuraru, Mirel Mircea Amariţei şi Sorin Ionuţ Barbu sunt urmăriţi penal, fiind acuzaţi că, în cadrul procedurii insolvenţei Realitatea Media, au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea, a anunţat, în 15 octombrie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Alte nouă persoane, printre care Fabian Schwartzenberg şi Monica Hoffman - fratele şi o apropiată a lui Elan Schwartzenberg -, sunt urmărite penal pentru infracţiuni ce au avut ca scop influenţarea deciziilor privind SC Realitatea Media SA şi preluarea acesteia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri