Liviu Mihaiu dă DNA în judecată

Data publicării:
liviu mihaiu

Jurnalistul Liviu Mihaiu, fost guvernator al Deltei Dunării, al cărui nume a fost menționat într-un scandal de corupție legat de numirea sa în această funcție, anunță că dă Direcția Națională Anticorupție în judecată.

Într-un mesaj postat pe Facebook, el spune că va cere daune morale și materiale pentru ceea ce i s-a întâmplat în acest caz. Precizează că va chema în instanţă, ca martori, premieri, oameni politici, jurnaliști și funcţionari ai Adminstraţiei Deltei.

Liviu Mihaiu își reafirmă nevinovăția și atașează la postarea de pe Facebook două documente emise de DNA: unul în care se certifică faptul că în dosarul numirii guvernatorului Deltei nu are calitate nici de suspect, nici de inculpat, iar al doilea este o înștiințare că a fost interceptat în acest caz, imediat după audierea sa ca martor, la DNA.

Iată mesajul integral al jurnalistului:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Pentru prieteni și neprieteni. #oficial #Presă
Impotriva abuzului, nicidecum a Justiţiei.
Am stat aproape 10 luni deoparte. M-am retras de peste tot din activitatea publică, nu și publicistică. 
Am făcut propria mea anchetă jurnalistică despre cazul Vântu-Olteanu-Mihaiu Guvernator. O s-o citiţi cât de curând. 
Nu e ca la televizor. Atât spun acum. N-am fost eu Ţinta și nici Miza. Eu am fost "nevasta jihadistului" dronat, ca să zic așa...
Acum anunţ oficial că dau DNA in judecată și cer daune morale și materiale pentru ceea ce mi s-a intâmplat in acest caz. 
Pentru toate cele care mi s-au dărâmat psihic, moral și material voi cere daune in civil. 
Oamenii care nu m-au injurat sau care nu mi-au strigat pe stradă "La Pușcărie, Mihaiule!", partenerii mei, prietenii mei, copiii mei m-au rugat să dau niște explicaţii. Am să le dau odată cu revenirea mea in viaţa publică. Să fiţi sigur că acum voi incepe lupta, care la mine, merge până la capăt.
Voi chema in instanţă, premieri, oameni politici, jurnaliști și funcţionari ai Adminstraţiei Deltei. #lateredit ca Martori!!!
Tot ce pot să vă spun acum : 
Cât am fost guvernator nu am făcut nici cea mai mică ilegalitate. Nici cel mai umil abuz in serviciu. Un leu n-am mutat din banul public greșit. 
Nimeni nu a intervenit pentru nimic la mine. Eu, da. Pentru Delta Dunării.
Jos aveţi două hârtii: Una prin care sunt inștiinţat că am fost ascultat in acest caz, imediat după audierea mea ca martor. 
A doua este hârtia care atestă calitatea mea de azi și dintotdeauna : 
Nu suspect. Nu inculpat. 
p.s. Nu, nu mi-e teamă că-mi vor schimba incadrarea. #Revin”

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut în vara anului trecut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru că ar fi solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, un milion de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării.

Potrivit unor surse judiciare, lui Olteanu i-ar fi fost dusă suma de două milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la proprietatea omului de afaceri, în Delta Dunării. Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.

Citiți și: 

Declarația dată de Liviu Mihaiu procurorilor: Vîntu mi-a spus că va aranja numirea mea ca guvernator al Deltei

Interesele lui Vîntu în Deltă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri