Procurorul general cere ca locțiitorul lui Florin Iordache la Justiție să fie retras la Parchetul General

Data actualizării: Data publicării:
image-2017-01-11-21525951-41-constantin-sima

Procurorul General al României cere Consiliului Superior al Magistraturii revenirea procurorului-secretar de stat Constantin Sima la Parchet, după ce Florin Iordache și-a delegat atribuțiile pentru zece zile.

Solicitarea procurorului general a fost trimisă către CSM, rămâne de văzut ce decizie va lua Consiliul.

Un procuror sau un judecător nu poate activa în afara sistemului judiciar, nici măcar în Ministerul Justiției, fără un astfel de aviz din partea CSM.

Dacă acest aviz este retras, atunci acel magistrat revine la parchetul în care activa.

Augustin Lazăr a cerut, pe lângă avizul lui Constantin Sima, și retragerea Oanei Schmidt Hăineală.

Motivul invocat este pentru buna derulare a anchetei de la DNA ce vizează ordonanța de urgență privind codul penal.

Decizia minstrului Justiției, Florin Iordache, a fost luată în contextul în care, în această perioadă de 10 zile, ar avea loc dezbateri în Parlament pe legea Bugetului, iar ministrul ar fi prins în aceste dezbateri.

Din acest motiv, Florin Iordache a decis să delege dreptul de semnătură către secretarul de stat Constantin Sima. Această decizie intră în vigoare azi.

Numele lui Florin Iordache nu va mai apărea astfel pe niciun act în următoarele 10 zile. Această chestiune de drept de semnătura este mai mult pentru situații de urgență.

Astăzi, ministrul Florin Iordache a confirmat că DNA a cerut date despre OUG în ceea ce privește modificare Codurilor Penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri