Sari la conținut
News Alert

Ludovic Orban: Îmi susțin în continuare nevinovăția

Ludovic Orban: Am fost tot timpul la dispoziția organelor de cercetare penală pentru a aduce lumină în acest caz. Nu cred că e o măsură care să fie necesară, ținînd cont că e vorba de persoana mea. Nu am de gând să părăsesc țara. Nu am de gând să fac nimic care era in restricțiile prevăzute în condițiile controlului judiciar. E o restrângere a unor drepturi care nu e necesară în cazul meu.

Reporter: Vă susțineți în continuare nevinovăția?

: Sigur. Se derulează procedurile așa cum e normal. N-am ce să vă spun mai multe decât ceea ce v-am spus în prima faza.


 

Sunt în cadrul dosarului cercetării pentru care s-a început urmărirea penală. Voi colabora cu organele de anchetă și voi contribui la aflarea adevărului”, a declarat Orban, la intrarea în sediul DNA.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA săptămâna trecută, Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

DNA a anunțat că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de Ludovic Orban.

Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale.

Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a-i fi promovată imaginea. Inculpatul Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, susțin procurorii.