M. Oprişan: "Ce a făcut doamna Kovesi e o presiune la adresa magistraţilor. Nu am fost hoţ nici înainte de 2005, nici după"

Data publicării:
oprisan-1

După aproape opt ani de amânări, procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan este acuzat de mai multe infracţiuni de corupţie se reia joi, la Judecătoria Cluj. La începutul lunii iunie, şefa Direcţiei Naţionale Antricorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a atras atenția asupra tergiversărilor în acest caz şi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii.

Foto: Facebook.com/Marian Oprisan

ACTUALIZARE 14.20. Avocaţii lui Marian Oprişan au cerut un nou termen pentru a face o expertiză financiar contabilă pe care apărătorii trebuie să o pună la dosar. Ei vor încerca să demonstreze că între 2005 şi 2007, perioadă în care au reabilitate mai multe drumuri din Vrancea, nu s-au încălcat condiţiile de acordare a contractelor.

De partea cealaltă, procurorii DNA susţin că de contracte au beneficiat exact firmele conduse de apropiaţi ai lui Oprişan.

ACTUALIZARE 10.20. Marian Oprişan şi-a susţinut, astăzi, nevinovăţia şi a făcut un apel la CSM să „stopeze tertipurile diferitelor instituţii – DNA, Parchetul General - pentru a exercita presiuni asupra magistraţilor judecători”.

„Cred că ceea ce a făcut doamna Codruţa Kovesi e o formă de presiune la adresa magistraţilor din România.

În România a devenit o practică, nu pentru mine - pentru că ştiu foarte clar că sunt nevinvat, nu am fost hoţ nici până în 2005 nici după. Mă refer că justiţia trebuie să fie independentă, imparţială”, a spus Marian Oprişan.


Ultimul termen a avut loc în 22 mai, însă magistrații au decis să amâne procesul pentru citarea unor martori. Acesta este şi motivul pentru care Laura Codruţa Kovesi a sesizat Inspecţia Judiciară. Sesizarea îi vizează pe magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca, cei care ar amâna soluţionarea dosarului de corupţie al lui Marian Oprişan.

Kovesi cere verificări pentru posibile abateri disciplinare ale judecătorilor. În acest dosar, de-a lungul anilor au fost făcute mai multe cereri de strămutare a procesului şi au existat numeroase termene amânate.

Marian Oprişan a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în 2006, după ce ar fi atribuit lucrări de construcție unor firme neeligibile, conduse de apropiați ai săi. Prejudiciul adus Ministerului Transporturilor, Construcțiilor şi Turismului si Consiliului Judetean Vrancea se ridică la peste 77 miliarde de lei vechi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri