M. Şora: Trebuie răbdare. După aproape 30 de ani de la Mineriade, nu vedem o condamnare a lui Iliescu şi a altora

Data publicării:
sora proteste victoriei ganea inquam 2

Mihai Şora scrie că victimele din 10 august vor trebui să aibă multă răbdare, scriitorul menţionând că, după 30 de ani de la mineriade, Ion Iliescu şi alţii care au dat ordine şi-au construit cariere politice sau militare şi nu sunt condamnaţi.

sora proteste victoriei ganea inquam 2
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Mihai Şora scrie pe pagina sa de Facebook că sunt voci care încearcă să bagatelizeze acţiunea represivă din 10 august, s-o arunce în derizoriu sau, mai grav, s-o justifice.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

”De obicei, sunt vocile celor cu agendă clară. Ceilalţi, victimele din 10 august, cei care aşteptăm ca responsabilii – şefi ori executanţi – să fie traşi la răspundere, cu toţii va trebui să avem multă răbdare. După aproape 30 de ani de la Mineriade, încă nu vedem o condamnare a lui Ion Iliescu şi a altora, care au dat atunci ordine, aceiaşi care, ulterior, şi-au clădit falnice cariere (politice sau militare), aceiaşi care – deşi urmăriţi penal pentru crime împotriva umanităţii –, au conştiinţa împăcată, dorm liniştiţi, rescriu istoria şi ne explică doct că nici nu au existat Mineriade”, subliniază Şora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri