Macovei: Pivniceru să-și dea demisia, candidații propuși s-au făcut de râs

Data publicării:
monica 20macovei 20europarlamentar 20mfax-34800

Monica Macovei i-a cerut demisia Monei Pivniceru, printr-o postare pe blog, după ce candidații nominalizați de actualul ministru al Justiției, Ioan Irimie și Tiberiu Nițu, au fost respinși de procurorii CSM.

„Candidații propuși de Mona Pivniceru s-au făcut de râs, ministrul să-și dea demisia”, scrie fostul ministru al Justiției pe blog, după ce interviurile celor doi procurori au fost transmise public de CSM, care le-a dat aviz negativ pentru numirea la conducerea Ministerului Public și a DNA.

„Ministrul Mona Pivniceru are cea mai mare răspundere pentru propunerile pe care le-a făcut pentru funcția de Procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de Procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție”, scrie Monica Macovei.

„Ministrul Pivniceru a fost cea care i-a selectat în urma interviului pe care l-a organizat la Ministerul Justiției. Interviul pe care candidații l-au susținut în fața ministrului Justiției a fost cu ușile închise, dar, după răspunsurile date astăzi la CSM, putem bănui că nu au fost întrebați nici despre rolul Comisiei Europene în elaborarea raportului din cadrul Mecanismului de Cooperare și Evaluare și nici despre rezultatele activității DNA”, este de părere Monica Macovei.

Ce este inacceptabil pentru Monica Macovei

„Este inacceptabil ca propunerea ministrului Justiției pentru funcția de procuror șef al DNA, Ioan Irimie, să nu cunoască date despre activitatea specifică, cum ar fi date statistice despre condamnări și achitări, sau să confunde Consiliul Europei cu Comisia Europeană, iar în ultimul an de activitate să nu fi făcut niciun rechizitoriu. La fel de inacceptabil este ca propunerea ministrului Justiției pentru funcția de Procuror general al PÎCCJ, Tiberiu Nițu, să nu știe efectele așa-numitei legi a micii reforme și să nu prezinte nicio propunere concretă pentru gestionarea PÎCCJ”, a subliniat actualul europarlamentar PDL.

„Ministrul Mona Pivniceru trebuie să-și asume răspunderea propunerilor înaintate CSM, să se rușineze de modul în care s-au prezentat și să își dea demisia”, a conchis Monica Macovei.

În urmă cu nouă zile, după ce îi nominalizare pe Ioan Irimie și pe Tiberiu Nițu pentru cele două posturi de conducere în parchete, ministrul Justiției, Mona Pivinceru, declara la „Jurnalul de seară” la Digi24, că „proiectele au fost bune, candidații valoroși”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri