MAE francez: Pentru România, continuarea luptei anticorupţie este o miză determinantă

Data actualizării: Data publicării:
Harlem Desir mae francez
Foto: Facebook

Secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale, Harlem Désir, a spus, luni, la Bucureşti, după o întâlnire cu ministrul român de Externe Teodor Meleşcanu, că, pentru România, continuarea luptei anticorupţie este „o miză determinantă” pentru viitor.

Oficialul francez a vorbit și despres recentul raport MCV şi progresele făcute de România în acest domeniu: „Acest raport este pozitiv, este echlibrat, complet, iar ultimele etape necesare pentru ridicarea Mecanismului sunt cele în legătură cu care România are aşteptări puternice. Pentru noi este important ca România să consolideze eforturile făcute în ultimii ani pentru aplicarea efectivă a reformelor şi a ireversabilităţii ei lor”, a spus el.

Secretarul de stat s-a referit și la lupta anticorupţie. „Cred că este o miză determinantă pentru viitor să fie continuată întărirea instituţiilor româneşti, a statului de drept, a luptei împotriva corupţiei”, a spus el, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Teodor Meleşcanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri