Magistraţii au rămas în pronunţare în dosarul lui Nicuşor Constantinescu, după ce l-au amendat de 3 ori şi l-au evacuat din sală

Data publicării:
nicusor constantinescu la CJ

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este acuzat de abuz în serviciu după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian.

Nicuşor Constantinescu a cerut, vineri, amânarea procesului până când va fi motivată decizia Curţii Constituţionale privind infracţiunea de abuz în serviciu. Supărat că judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir a respins solicitarea acestuia şi că l-a întrebat dacă doreşte să dea declaraţie în dosar, Constantinescu a recuzat magistratul şi a cerut ca solicitarea de înlăturare a judecătoarei să fie analizată de un alt complet de judecată.

Constantinescu a condiţionat audierea sa în instanţă de motivarea CCR. Şedinţa s-a suspendat câteva ore, dosarul fiind trimis la un alt complet, pentru a fi analizată cererea de recuzare. Cauza s-a reluat în jurul orei 15.00, pentru Nicuşor Constantinescu fiind adusă o bancă în faţa sălii de judecată, după ce a început să se sprijine în cârjele cu care a venit.

Cererea de recuzare a judecătoarei a fost respinsă, situaţie care l-a enervat din nou pe Nicuşor Constantinescu, acesta a început să vocifereze şi a fost din nou amendat, cu 3.000 de lei. Supărat de amenda primită, Constantinescu a început să urle în sala de judecată, susţinând că aşa are tonul vocii încă din copilărie. El i-a reproşat judecătoarei că nu a vrut să îi amâne dosarul pentru a studia motivarea Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu şi a acuzat-o că l-a arestat, că nu a ţinut cont de problemele lui de sănătate şi că i-a pus viaţa în pericol.

După ce a anunţat că nu dă declaraţii la acest termen, judecătoarea i-a citit declaraţia dată în timpul urmăririi penale. În timp ce judecătoarea dădea citire declaraţiei, Constantinescu a înterupt-o de două ori, context în care magistratul a dispus evacuarea acestuia din boxa acuzaţilor şi amendarea lui cu 5.000 de lei.

Anterior, acesta primise o altă amendă, de 2.000 de lei, tot pentru că, din boxa acuzaţilor, a ridicat tonul la adresa magistraţilor din complet.

De altfel, Nicuşor Constantinescu a intrat nervos în sala de judecată, înjurând şi spunându-le jurnaliştilor că judecătorii îl plimbă „ca pe un porc”.

Valoarea totală a amenzilor încasate vineri în instanţă de Constantinescu a fost de 10.000 de lei.

Instanţa se va pronunţa în dosarul lui Nicuşor Constantinescu în 24 iunie.

Adus, vineri, de la Penitenciarul Rahova pentru a participa la procesul în care este acuzat de abuz în serviciu după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian în judeţul Constanţa, Nicuşor Constantinescu a intrat în sala de judecată în cârje. Înainte de şedinţă, pe hol, Nicusor Constantinescu, însoţit de un echipaj medical, le-a spus, nervos, gardienilor: „Asta nu mai e justiţie. Îmi bag p.... Mă plimbă de colo-colo, ca pe un porc”.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene în judeţ.

Mai mult, în perioada 2011 - 2013, Nicuşor Constantinescu, a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al RAJA Constanţa, susţin procurorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri