Mai mulţi politicieni aşteaptă verdictele în dosarele penale în care sunt cercetaţi

Data publicării:
fenechiu RESIZED - mfax

Relu Fenechiu / Foto: Mediafax

O serie de actuali şi foşti parlamentari sau actuali şi foşti miniştri aşteaptă decizia instanţelor în ceea ce-i priveşte. Unul dintre ei este Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, deja condamnat de Instanţa Supremă, în dosarul "Transformatorul", la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Recursurile formulate în acest dosar vor fi rejudecate mâine de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un alt oficial care aşteaptă decizia curţii este senatorul Tudor Chiuariu. Aceasta e programată pentru 13 ianuarie, în dosarul "Poşta Română". În prima instanţă el a fost achitat pentru acuzaţiile de abuz în serviciu, dar procurorii au făcut recurs.

Pe lista instanţei mai sunt Liviu Dragnea, Dan Voiculescu, Monica Iacob Ridzi şi Miron Mitrea. Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, este acuzat în dosarul de fraudare a referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui.

Dan Voiculescu are dosarul ICA, pentru care a fost condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, dar şi dosarul de şantaj RCS-RDS.

Pe 7 ianurie va fi reluată şi judecarea dosarului "2 Mai", în care Monica Iacob Ridzi este acuzată de abuz în serviciu şi fals.

Parlamentarul PSD Miron Mitrea este acuzat că a primit foloase necuvenite în valoare de 520.000 de lei, în perioada 2000 - 2004, când deţinea portofoliul de la Transporturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri