Manda: Dumitru Iliescu ne-a spus că urmează un nou caz Belina. Olguța Vasilescu, vizată

Data actualizării: Data publicării:
claudiu manda fb

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, ar urmă să fie vizată în ceea ce fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, a numit un „nou caz Belina”. Cel puțin asta susține Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, care l-a audiat, joi, pe Dumitru Iliescu.

„A spus că se mai pregătește un nou caz Belina și că sunt patru miniștri vizați și că următoarea persoană din viitorul lot este doamna Olguța Vasilescu. Nu a vrut să detalieze foarte mult, a încercat să transmită că se încearcă cumva introducerea unor persoane care sunt în coordonarea SRI ca martor în dosar, martori protejați”, a declarat Claudiu Manda, potrivit Agerpres.

Manda s-a referit și la alte afirmații ale lui Dumitru Iliescu.

„Am avut audierea domnului Dumitru Iliescu. Domnia sa a dorit să fie ultima. Mai sunt elemente care sunt de lămurit. (...) În mare a făcut o serie de referiri. Unu — spunea că în cazul Voicu (n.r. fostul senator Cătălin Voicu) are probe că s-a solicitat arestarea domnului Voicu și că domnul Coldea i-ar fi transmis domnului Morar, la vremea respectivă șef DNA, să-l aresteze pe domnul Voicu — vorbim de momentul 2009, imediat după alegerile prezidențiale — că domnul Morar n-a fost de acord cu acest lucru și acest lucru a ajuns la doamna Kovesi și direct la cei doi procurori de caz. A spus că înverșunarea doamnei Kovesi și domnului Coldea împotriva domnului Geoană veneau ca urmare a faptului că domnul Geoană ar fi declarat că pe domnul Morar îl va păstra și pe cei doi îi va schimba”, a declarat joi Claudiu Manda la finalul audierilor.

El a adăugat că Dumitru Iliescu a vorbit și despre „statul paralel”, respectiv despre „atacul statului paralel asupra instituțiilor fundamentale ale României — CCR, Guvern, Parlament și justiție”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri