Mandate de arestare preventivă și arest la domiciliu pentru liderii lotului „Motorina CFR”

Data publicării:
motorina cfr timisoara

Vineri au ajuns în fața judecătorilor inculpații Borza Gheorghe Viorel, Boloș Ioan Irimie, Jigoria Cristian Aurel, Apostol Alina, Silaghi Florina, Martin Liviu, Nanu Ilarie Marian Claudiu.

Instanța admite cererea DIICOT Timișoara, privind arestarea preventiva a inculpaților, și dispune arestarea preventivă a inculpaților (gestionar-șef Borza Gheorghe, contabila-șefă Silaghi Florina, liderul de sindicat Boloș Ioan Irimie și Martin Liviu, administratorul societății comerciale, n.r.) pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 15 aprilie până în data de 14 mai inclusiv”, arată soluția Tribunalului.

De asemenea, magistrații au mai dispus arest la domiciliu pe 30 de zile pentru directorul Depoului, Cristian Jigoria, adjuncta Depoului, Apostol Alina, și agentul de la Poliția TF, Nanu Ilarie.

Soluția poate fi atacată la Curtea de Apel Timișoara în 48 de ore de la pronunțare.

Polițiștii au efectuat, joi, 44 de percheziții domiciliare, într-un dosar al DIICOT, la persoane bănuite că ar fi sustras combustibil de la Depoul de Locomotive Timișoara, fiind acuzați de constituire de grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals.

Procurorul șef al DIICOT Timișoara, Alex Florența, a declarat joi, pentru AGERPRES, că prejudiciul estimat în dosarul furtului de combustibil de la Depoul de Locomotive este de circa un milion de euro.

Noi avem monitorizarea, în urmă, pe acest procedeu, cel puțin din 2010, până la zi. Prejudiciul de 1 milion de euro pe care-l avem este pur estimativ, mergând doar pe calcule pur matematic. Pe baza documentelor pe care le ridicăm acum, prejudiciul va fi, cu siguranță, infinit mai mare”, a precizat procurorul Alex Florența.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri