Marian Neacșu, audiat la DNA în dosarul lui Mircea Drăghici

Data actualizării: Data publicării:
marian-neacsu-dna-inquamphotos-octav-ganea (2)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Marian Neacșu, fost secretar general al PSD, a fost audiat miercuri la DNA. Deputatul Pro România, exclus anul trecut din PSD, a dat declarații în calitate de martor în dosarul în care Mircea Drăghici, trezorierul PSD, a fost pus sub urmărire penală pentru delapidare și folosirea subvențiilor pentru partide în alte scopuri decât cele în care au fost acordate.

marian-neacsu-dna-inquamphotos-octav-ganea (2)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Actualizare 14:50. Marian Neacșu a plecat de la Direcția Națională Anticorupție. El a precizat că a declarat „ce știe” în prezența unor avocați aleși de Mircea Drăghici.


Marian Neacșu deținea funcția de secretar general al PSD când au avut loc faptele de care este acuzat Mircea Drăghici.

Procurorii anticorupție l-au pus sub urmărire penală pe Drăghici pentru delapidare și folosirea subvențiilor pentru partide în alte scopuri decât cele în care au fost acordate. El a atacat deja ordonanța prin care a devenit suspect într-un dosar DNA. 

Trezorierul PSD, care este şi coordonatorul campaniei PSD la alegerile europarlamentare, este acuzat că a folosit în interes personal 380.000 de euro din subvenţia încasată de partid de la bugetul de stat. Ar fi folosit banii pentru a plăti o vilă în nordul Capitalei, iar în acte a justificat cheltuirea banilor drept plata unei chirii lunare uriaşe, de 19.000 de euro.

Parlamentarul social-democrat a respins acuzaţiile, ba chiar a lăsat de înţeles că nu e o conincidenţă că procurorii îşi amintesc de el doar în preajma alegerilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri