Marian Oprişan află dacă va fi achitat definitiv

Data publicării:
marian oprisan mediafax

 

Şeful Consiliului Judeţean Vrancea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a fost achitat în procesul de corupţie care s-a judecat aproape nouă ani, întrucât procurorii şi-au bazat acuzaţiile pe interpretări juridice eronate a faptelor, arată judecătorul care a dat sentinţa, în motivarea deciziei sale.

Judecătorul Lucian Buta, de la Judecătoria Cluj-Napoca, mai susţine că, în faţa instanţei, Marian Oprişan şi ceilalţi cinci inculpaţi nu şi-au recunoscut faptele de care au fost acuzaţi. Procurorii susţin că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor unor firme neeligibile.

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la "Căprioara" şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri