Mariana Câmpeanu, audiată ca martor la DNA

Data publicării:
mariana campeanu

Mariana Câmpeanu este audiată că martor într-un dosar în care este investigat modul în care s-a pensionat pe caz de boală soțul său, Iulian Câmpeanu.

Iulian Câmpeanu a ieșit la pensie în 2005 cu grad de invaliditate de gradul I. Cererea de pensionare a fost depusă la Casa de Pensii a județului Ilfov, acolo unde la vremea respectivă era șefă Mariana Câmpeanu. În mod normal, cererea ar fi trebuit să fie depusă la Casa de Pensii a Municipiului București.

Digi24 a relatat în luna februarie a acestui ancă Iulian Câmpeanu, invalid cu gradul unu în acte – ceea ce înseamnă că este prea bolnav ca să aibă serviciu sau să se îngrijească singur, și-a reînnoit permisul de conducere.  Soțul Marianei Câmpeanu are permis din 1981 şi l-a reînnoit la șase ani după ce Casa de Pensii Ilfov i-a acordat pensie şi indemnizaţie pentru îngrijire, în valoare de peste 1.500 de lei pe lună. Cu toate acestea, fostul ministru al protecţiei sociale susţinea că soţul ei nu conduce şi că, oricum, nu mai au maşină de ani de zile.

Mariana Câmpeanu: Pensionarea soţului meu nu a fost un favor

Soţul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, încasează de 9 ani pensie de handicap şi indemnizaţie de însoţitor. Asta deşi, într-o filmare de anul acesta, făcută de Centrul de Investigații Media, el nu pare să aibă vreo problemă de sănătate şi, cu atât mai puţin, să aibă nevoie de o altă persoană care să îl însoţească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri