Martorul-cheie în dosarul băiatului ucis de câini, audiat la Parchetul General. Ancheta a fost reluată în Parcul Tei

Data publicării:
parchetul general PICCJ 5402831-Mediafax Foto-Octav Ganea-3

Actualizare 13.28. Răzvan Băncescu, coordonatorul ASPA,prezent la Parchetul General, a explicat faptul că, din cauza acțiunilor procurorilor, este a doua zi când s-au blocat activitățile instituției pentru prinderea, sterilizarea și adopția câinilor fără stăpân, cu excepția urgențelor.

„Am venit din proprie inițiativă, să fie clar. De la acțiunea de joi dacă nu, să nu-i spunem abuzivă, dar a fost cel puțin lipsită de profesionalism din partea procurorului de caz, am făcut o analiză la toate informațiile pe care le avem și am hotărât să cerem toate documentele și toate înscrisurile. (...) ASPA nu are ce căuta în toată această luptă, care o să vedem în spatele ei, astfel am cerut restituirea tuturo documentelor și vrem să ne deblocăm activitate și să ne vedem de treabă”, a spus Răzvan Băncescu.

Actualizare 13.16. A fost reluată anchetă la locul tragediei din parcul Tei din Capitală, unde un copil de patru ani a fost ucis de câini acum trei săptămani. O echipă de criminalişti este acum la locul tragediei în căutare de noi probe.

Actualizare 11.08. La ieșirea de la audieri, martorul-cheie le-a spus ziariștilor că a găsit băiatul cel mare pe stradă, în zona Parcului Tei, și că era speriat.

Potrivit avocatului, martorul-cheie s-a prezentat de bună voie la un sediu de poliție pentru a le spune oamenilor legii că el este cel care apare în înregistrări.

El a fost audiat în calitate de martor de procurori.

Bărbatul a fost audiat de procurorii Parchetului General, după ce în fața lor au mai ajuns să dea explicații membri ai familiei și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale.

Camerele de supraveghere din Parcul Tei au surprins clipele de dinainte și de după tragedia de la începutul lunii, când un copil de 4 ani a fost sfâșiat de câini. Imaginile, care au fost date publicității joi, trezesc, însă, unele semne de întrebare.

Legea care prevede eutanasierea maidanezilor a fost votată de Camera Deputaţilor. Acum se află în atenţia Curţii Constituţionale, după ce treizeci de parlamentari au depus o sesizare potrivit căreia noul act normativ încalcă o hotărâre anterioară. În cazul în care va trece de judecătorii Curţii, legea va ajunge la preşedintele Traian Băsescu, care a anunţat că o va promulga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri