Sari la conținut

Mărturia cheie împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul de la DNA

liviu dragnea fb

Fosta şefă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman Floarea Alesu a povestit în faţa anchetatorilor DNA cum Liviu Dragnea i-a cerut să menţină în funcţii două persoane care lucrau la partid, dar erau plătite de DGASPC, unde nu s-au prezentat ani de zile la muncă, relatează News.ro.

Potrivit actelor din dosarul în care Liviu Dragnea şi fosta sa soţie Bombonica Prodana au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, fosta şefă a DGASPC Floarea Alesu a dat o declaraţie în ianuarie 2015 în care a relatat despre faptul că Dragnea ştia de situaţia angajatelor de la Direcţie care, ani de zile, nu s-au prezentat la muncă pentru că lucrau la PSD Teleorman.

Şefa de la DGASPC Teleorman le-a relatat anchetatorilor că a avut o discuţie cu Anisa Niculina Stoica şi Adriana Botorogeanu, cele două angajate care figurau doar în acte şi în statele de plată, dar nu veneau la serviciu. Acestea i-au relatat că Liviu Dragnea, care era preşedintele PSD Teleorman, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman la acea dată, le-a spus că, de fapt, vor lucra la PSD, însă vor fi înregistrate pe diverse funcţii de la DGASPC Teleorman până la data la care se va reuşi angajarea lor definitivă în cadrul organizaţiei PSD Teleorman.

Alesu le-a mai spus procurorilor DNA că, în urma acestei discuţii, a fost la CJ Teleorman şi a discutat cu Dragnea, pe care l-a informat cu privire la faptul că Stoica şi Botorogeanu sunt angajate în cadrul DGASPC Teleorman şi salarizate din bugetul acestei instituţii, dar că lucrează în fapt la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

Şefa de la DGASPC a precizat că i-a menţionat clar lui Dragnea că a descoperit acest aspect în anul 2008, acela fiind şi momentul la care l-a informat pe politician.

Dragnea Liviu Nicolae mi-a confirmat că avea cunoştinţă despre această situaţie şi mi-a cerut să le menţin în funcţiile deţinute la DGASPC pe cele două şi respectiv să tolerez în continuare acea situaţie, în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman până când va găsi o soluţie de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman…”, a mai declarat Alesu în faţa anchetatorilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată, în 15 iulie, de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Dosarul în care Liviu Dragnea va fi judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual a fost trimis de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele PSD a fost pus sub acuzare în 6 aprilie în dosarul în care este cercetată şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana, precum şi foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

În acelaşi dosar, în 11 mai a fost audiat şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în calitate de martor.