Medici de la Spitalul de Arşi, anchetaţi pentru operaţii estetice ilegale. Anda Adam şi Mădălina Secuianu, printre paciente

Data publicării:
anda adam 2

16 din cei 27 de medici de la Spitalul de Arşi au intrat în atenţia procurorilor. Ei sunt suspectaţi că ar fi internat mai mulţi pacienţi cu diagnostice false pentru a fi de fapt supusi unor operatii estetice. Banii decontaţi de la stat intrau în buzunarele chirurgilor. Între 15.000 şi 20.000 de euro ar fi încasat lunar cadrele medicale, susţin surse din anchetă. Activitatea spitalului este paralizată, medicii sunt audiaţi de procurori.  

ACTUALIZARE 13.05. Medicii Spitalului de Arşi, dar şi pacienţii care au beneficiat ilegal de operaţii estetice mai ieftine au fost aduşi sau chemaţi să dea declaraţii. Printre persoanele care au avut parte de reduceri se numără mai multe starlete ce apar pe prima pagină a tabloidelor.

Anda Adam şi Mădălina Secuianu s-ar număra printre paciente.

Ele vor fi audiate deocamdată în calitate de martor.

ACTUALIZARE ora 11:00 Sunt preluate doar urgenţele la Spitalul de Arşi în acest moment, activitatea este suspendată în restul secţiilor.

ACTUALIZARE ora 10:00 16 din cei 27 de medici de la Spitalul de Arşi din Bucureşti sunt anchetaţi de procurori.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune la Digi24 că „se fac controale şi verificări şi din partea instituţiei pe care o conduce în acest caz. „Am luat legătura cu cei de la CNAS pentru a face verificări în paralel. Lcrurile mi se par foarte grave, situaţia nu poate fi tolerată. Vom lua măsurile care se impun (...) dacă există o confirmare că s-au făcut intervenţii false.

Unde-i lege nu-i tocmeală”, a adăugat ministrul.

Se vor lua „de la măsuri administrative până la informarea instituţiilor abilitate”, a mai spus ministrul, deşi ancheta Poliţiei este deja în derulare, iar în urmă cu un an Digi24 a realizat şi un reportaj cu camera ascunsă la Spitalul de Arşi, demonstrând exact situaţia aflată în cercetare penală.

El a ţinut să precizeze că, încă de la instalarea în funcţie, a dispus o serie largă de controale în toate spitalele din ţară şi din Bucureşti. Unele sunt în derulare, altele au fost finalizate, a precizat ministrul, care consideră că „aceste acţiuni nu fac nimic altceva decât să ne ajute să nu mai pierdem bani în sistemul de sănătate”.

Procurorii spun că ar fi vorba de o grupare care s-ar fi folosit de aparatura şi logistica Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri pentru a realiza operaţii estetice precum liposucţii sau implanturi de sâni, pentru care primeau cu titlu de mită importante sume de bani.

Clienţii ar fi preferat să dea aceşti bani medicilor de la spitalul de stat, sume mult mai mici decât preţurile practicate de clinicile private.

La acţiune participă 12 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 150 de poliţişti din cadrul DGPMB.

Potrivit comunicatului oficial, activitatea infracţională a constat în principal în: internarea fără drept a unor persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals; folosirea fără drept a logisticii spitalului în realizarea unor operaţii estetice - liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier etc. – în timpul programului de lucru; perceperea unor sume importante de bani cu titlu de mită pentru efectuarea operaţiilor; decontarea ilicită a serviciilor medicale în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – SGIV, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

26 de persoane sunt învinuite în acest dosar şi vor fi duse la audieri, la sediul Poliţiei Capitalei. Este vorba de cadre medicale şi clienţi, dintre care unii sunt oameni cunoscuţi în spaţiul public, transmite reporterul Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri