Sari la conținut

Medicul lui Omar Hayssam, condamnat la 3 ani cu suspendare

Medicul lui Omar Hayssam, Mohamad Yassin, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti şi poate fi contestată.

avocatul poporului ciocanel facebook

Mohamad Yassin este acuzat de DNA că, în perioada octombrie 2014 - martie 2015, în mod direct și prin intermediul unui complice, Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători suma de aproximativ 2 milioane euro, în schimbul intervenției sale pentru a obține anularea condamnării de 23 de ani închisoare primită de sirianul Omar Hayssam.

Mohamad Yassin a fost denunțat la DNA chiar de către Omar Hayssam, dar și de cei doi intermediari. Medicul a fost apoi reținut de procurori și arestat preventiv pe data de 4 aprilie 2015.

"În perioada octombrie 2014 - martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă", susține DNA.

Numele medicului Mohamad Yassin a apărut și în dosarul Omar Hayssam, fiind împuternicit ca emisar în legătură cu eliberarea jurnaliștilor care au fost răpiți în Irak în anul 2005.