Sari la conținut

Membrii „Academiei Infractorilor” se deghizau în femei la momentul desfășurării jafurilor

Noii membri erau instruiţi conform regulamentului grupării, cum trebuie să se comporte şi ce să declare pe parcursul unei anchete penale ori în timpul interogatoriilor în cazul celor prinşi de poliţie după comiterea jafurilor, să nu folosească mijloace de comunicare (telefoane, internet) în casele de antrenament şi nici atunci când comit faptele pentru a nu putea fi localizaţi ori interceptaţi, să îşi dea date de identificare false şi să declare că sunt cetăţeni din Republica Moldova pentru a îngreuna stabilirea identităţii de către autorităţile judiciare, să nu dea declaraţii în caz de depistare, să poarte două rânduri de haine la fapte şi să îşi modifice semnalmentele pentru a nu putea fi depistaţi după comiterea jafurilor”, se arată în documentele anchetatorilor.

Potrivit sursei citate, la locul mai multor jafuri comise de această grupare au fost găsite de către investigatori haine de damă.

La comiterea faptei (tâlhăria comisă la data de 4 decembrie 2012, ora 17.40, în Londra, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, la magazinul de bijuterii Lasani) au participat cel puţin trei autori bărbaţi înarmaţi cu baroase dintre aceştia unul fiind deghizat în femeie, în apropierea locului faptei după comiterea jafului fiind găsite un baros, o cagulă şi haine de femeie”, se arată în documentele anchetatorilor, care precizează că pentru ca deghizarea să fie completă jefuitorii foloseau inclusiv peruci de damă.

Tinuţe feminine au fost găsite de către anchetatori şi în cazul altor jafuri comise de membrii acestei grupări, precum cele de la magazinele Gold City din Marea Britanie și Orologeria Pisa din Milano.

Citiți și: 14 „elevi” ai Academiei Infractorilor Români au fost reținuți. Gruparea a dat lovituri de peste 10 milioane de euro