Membru CSM, cercetat disciplinar. I-ar fi dat sfaturi juridice șefului CJ Mehedinți

Data publicării:
SEDIU CSM fara cer membricsm-7.ro

 El este investigat în prezent de Inspecția Judiciară a CSM. 

Potrivit legii, un judecător sau un procuror nu are voie să acorde asistenţă juridică. Tocmai de aceea, inspectorii judiciari au decis să se sesizeze din oficiu în acest caz.  

În motivarea și în referatul privind propunerea de arestare preventivă pe numele lui Adrian Duicu apar informații potrivit cărora acesta din urmă se consulta adesea cu Norel Popescu, pe atunci președinte al Tribunalului Mehedinți, în dosarul ăn care contestase raportul de conflict de interese4 întocmit de ANI.

Judecătorul Norel Popescu a devenit membru CSM după ce fostul judecător Adrian Neacșu și-a dat demisia din Consiliu și din magistratură.

Șeful Consiliului Județean Mehedinți este arestat preventiv, iar procurorii îl acuză de mai multe fapt e de corupție.

Potrivit anchetatorilor, cabinetul prim-ministrului era ca şi biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţii. Adrian Duicu îşi făcea aranjamentele chiar de la Guvern, după cum arată interceptările de la dosar. Anchetatorii spun că aranjamentele de menţinere în funcţie şi chiar de avansare a şefului poliţiei Mehedinţi ar fi avut loc în prezenţa lui Radu Stroe, când acesta era ministru de interne.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri