Mesajul transmis din închisoare de Sorin Roşca Stănescu

Data publicării:
sorin rosca stanescu srs 5531956-Mediafax Foto-Octav Ganea

 

Strategia legată de aceste demersuri, a adăugat Chitic, va fi pusă la punct împreună cu avocatul care l-a apărat pe Roşca Stănescu în dosarul Rompetrol.

Dan Chitic a mai spus că singurul mesaj public transmis de clientul său din închisoare este acela că "adevărul va ieşi la iveală şi în acest dosar".

Senatorul Sorin Roşca Stănescu a fost încarcerat, marţi seară, la Rahova după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol.

Într-un comunicat remis presei înainte de a se preda la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, senatorul și-a susținut în continuare nevinovăția față de implicarea sa în dosar Rompetrol. "În urmă cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal și în scris, unora dintre noi, cei implicați în achiziționarea actiunilor pe bursă, că prezumtiva infracțiune s-a prescris. Am fost întrebați dacă dorim să uzăm de prescripție. Toți, inclusiv eu, am declarat că nu și că dorim să ne judecăm până la capăt", a spus el.

Sorin Roşca Stănescu a primit un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Pedepsele au fost contopite şi s-a adăugat un spor de patru luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri