Sari la conținut

Mihai Chirica va fi audiat la DNA

Primarul Iașului, Mihai Chirica, va fi audiat în această după-amiază de procurorii DNA Iași într-un dosar privind achiziția mai multor autoturisme.

19366093_1104331219699822_482449585180712047_n

Foto: Facebook

Actualizare: Primarul municipiului Iaşi Mihai Chirica susţine că nu a fost chemat miercuri la DNA Iaşi pentru a fi audiat, dar a recunoscut că a depus mai multe declaraţii scrise la sediul DNA, care vizează achiziţionarea unor maşini Skoda de către primărie, în perioada în care el era viceprimar, iar primar era Gheorghe Nichita. „Car după mine un pachet de scheleţi, pe care îl duc în spate din perioada trecută”, a spus Chirica.


Mihai Chirica este chemat astăzi la sediul DNA pentru a da declaraţii în dosarul Skoda, fiind așteptat la ora 17:00, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, inițial Mihai Chirica avea calitatea de martor, dar procurorii ieșeni i-au schimbat calitatea în cea de inculpat.

În acest caz, este vorba despre achiziţia mai multor maşini Skoda, în condiţiile în care primăria nu avea dreptul, în 2013, să facă acest lucru. Achiziţia s-a făcut mascat, în numele Poliţiei Locale, instituţie ce nu a folosit nici măcar o zi aceste maşini, ci şefii din primăria municipiului Iaşi. Actele privind achiziţia au fost semnate de către Mihai Chirica, fostul primar Gheorghe Nichita delegându-şi atribuţiile.

Potrivit unor surse, ona dintre maşini a fost utilizată de Adina Samson, fosta amantă a primarului Iaşiului din perioada respectivă, Gheorghe Nichita. 

 

Pe aceeași temă