Mihai Fifor, la Digi24: De ce să reprezinte Kovesi această ţară? De ce e frecventabilă?

Data publicării:
MIHAI_FIFOR_170912_MINISTRII_PSD_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Senatorul PSD Mihai Fifor a afirmat la Digi24 că Secția pentru magistraţi a fost scoasă de sub DNA cu acordul CSM şi că şi în cazul Codruţei Kovesi trebuie să se aplice aceleaşi măsuri ca în cazul oricărei persoane anchetate: "Ori se aplică măsura pentru toată lumea, ori nu". 

Ori se discută de penali şi nu mai vrem penali în funcţii publice, eu aşa auzisem... Unii sunt mai penali ca alții și iertați-mi barbarismul, dar așa pare să fie. Acum înțeleg că unii care au aplicat legea, ce să vezi, cu mare rigoare, dar care sunt anchetați în momentul de față în calitate de suspect pentru luare de mită, trafic de influenţă, chemați și anchetaţi. Aceștia nu sunt penali cum erau catalogați penali de-ai mei care aveau dreptul la o judecată normală, corectă.

Eu mă întreb ce ar fi fost dacă oricare din colegii mei ar fi fost în aceeași situație. Ori se aplică măsura pentru toată lumea, ori nu.

Pe de altă parte, hai să ne înţelegem. Nu am să înțeleg niciodată de ce să reprezinte Kovesi această țară? De ce e frecventabilă după ce a semnat protocoale care au condus la abuzuri uluitoare în această țară? Încă o dată, sunt partizanul înfăptuirii justiției în parametri constituționali și fără abuzuri și cu egală măsură pentru toată lumea”, a declarat Mihai Fifor.

El a subliniat că secţia pentru investigarea magistraţilor s-a înființat cu acordul CSM: „Secția pentru magistraţi a fost scoasă de sub DNA cu acordul CSM”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri