Mihai Pleșu a fost reținut

Data actualizării: Data publicării:
mascati

Mihai Pleșu, fiul filosofului Andrei Pleşu, a fost retinut de procurorii DIICOT Iaşi, într-un dosar de trafic de droguri, alături de alte cinci persoane. Anchetatorii vorbesc despre o grupare care aproviziona cu droguri festivaluri techno din Iaşi. La percheziţii au fost descoperite diverse cantităţi de cannabis, ciuperci halucinogene şi pastile de ecstasy.

Poliţiştii antidrog au descins vineri la opt adrese. Patru în Capitală şi patru la Iaşi. Acasă la Mihai şi la iubita sa, au descoperit o plantaţie indoor de canabis.

Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT: „Suspectul, care locuiește pe raza municipiului București, a reprezentat prima sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealerul din județul Iași. Acesta a întreprins totodată demersuri pentru o cultură ilicită de canabis de tip indoor, sprijinit fiind în aceste activități și de către concubina sa, care cunoștea toate detaliile despre activitățile infracționale derulate, sprijinindu-l și implicându-se în mod direct prin intermedierea unor tranzacții. A acordat suport financiar, a comunicat anumite aspecte persoanelor de legătură infracțională, aceasta fiind la rândul său consumatoare de droguri”.

Percheziţiile au durat mai bine de cinci ore.

„Spărgeau uşa că nu dădeau drumul ăia, na, vă daţi seama, la 6:00 dimineaţa şi ditamai blocul. Îndeajuns de...neplăcut a fost. Dimineaţa era împânzit aici. Erau doi mascaţi, chiar aici, şi am întrebat, ca locatar al blocului, am întrebat. Domnule e acţiunea poliţiei, o să aflaţi mai târziu. Unul a zis: Domnule, ale tinereţii valuri”, a povestit un vecin.

Mihai Pleşu ar fi procurat drogurile de la un cetăţean britanic. Le vindea mai departe, unui dealer din Iaşi, spun anchetatorii. Iubita acestuia ar fi aprovizionat cu marijuana tineri participanţi la festivalurile techno din Iaşi. Preţul unui gram era 70 de lei. Descinderi au fost şi la ea acasă. Părinţii spun că nu ştiau cu ce se ocupă.

- V-au zis de ce, v-au explicat de ce, ce au făcut? Aţi auzit?

- În mare parte.

- Știaţi că se ocupă cu aşa ceva? Îl bănuiaţi pe băiat?

- Nu ştiam că consumă.

- V-aţi gândit vreodată că se ocupă cu aşa ceva? Aveau bani?

- Nu, nu aveau bani, dacă aveau bani, vedeam. Bănuiam doar.

- Nu era de încredere?

- Eu nu am fost de acord cu relaţia.

- Vă aşteptaţi?

- Nici nu știu.

Cei opt suspecţi au fost duşi la DIICOT Iaşi.

Sandra Grădinaru - avocata lui Mihai Pleşu: „Ştiu doar că dosarul e din 2018 şi asta ridică o serie semne de întrebare. De ce tocmai acum?”

În urma percheziţiilor au fost ridicate dispozitive de cultivare şi întreţinere a plantaţiilor: lămpi speciale, cort, ventilatoare, ghivece, precum şi diferite cantităţi de cocaină, canabis,ecstasy, rezină de canabis, ciuperci halucinogene, cântare electronice de precizie şi grindere pentru mărunţit substanţa vegetală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri