Mihaiela Iorga, noi acuzații la adresa șefei DNA. Ce răspunde Laura Codruța Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
mihaiela iorga

Fostul procuror DNA Mihaiela Iorga a declarat duminică seară, la Antena 3, că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a chemat-o şi a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier. Argumentul lui Kovesi, susține Mihaiela Iorga, a fost că acesta o va numi ministru al justiţiei pe Dana Gîrbovan, şefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

„Trebuia desemnat premierul României şi era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu dosarul. Explicaţia a fost de genul că dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan (preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România -n.r.) va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi”, a afirmat procurorul Mihaiela Iorga, precizând că nu va da nume, pentru că nu vrea să se spună că a stricat o anchetă, relatează News.ro. Iorga a povestit că i-a explicat şefei DNA că nu sunt suficiente probe la acel moment, iar continuarea cercetării ar fi implicat o cerere către Parlament.

Șefa DNA neagă însă aceste acuzații. Într-o declarație pentru Ziare.com ea spune că a avut vreodată astfel de discuții cu Mihaiela Iorga sau cu orice alt procuror.

MIhaiela Iorga a mai susținut și că șefa DNA ar fi interferat permanent cu mersul anchetei în cazul Microsoft și că ar fi cerut rechizitorii fără probe consistente. Procurorul mai spune că Laura Codruţa Kovesi a dezinformat în comunicatul DNA, iar presupusele fapte din Microsoft nu sunt prescrise.

Despre aceste acuzații, Laura Codruța Kovesi a spus, potrivit Ziare.com: „Nu am făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror”.

Întrebată și dacă a făcut presiuni asupra Mihaielei Iorga, așa cum această a susținut la Antena 3, pentru a dispune unele măsuri preventive, Laura Codruța Kovesi a răspuns scurt: „Nu comentez afirmațiile nereale ale inculpaților”, referire la faptul că Mihaiela Iorga a fost trimisă în judecată săptămâna trecută.

Citiți și: 

Două dosare mari clasate, același procuror. Mihaiela Iorga, explicații la Digi24

Explicațiile șefei DNA în dosarul „Microsoft”. Kovesi: Nu îmi dau demisia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri