Mihail Boldea, la un pas de libertate după peste un an de arest

Data publicării:
boldea

Judecătorii instanței supreme ar putea să se pronunțe azi în dosarul fostului deputat de la Galați, Mihail Boldea. El a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie 2012 pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Fostul deputat a fost arestat anul trecut, la mijlocul lunii martie, însă a fost încarcerat abia la sfârşitul lunii, după ce autorităţile române l-au adus din Kenia.

Procurorii DIICOT susţin că fostul deputat era liderul unei grupări de escroci imobiliari. Alte 18 persoane, printre care şi un avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, sunt judecate alături de el. Gruparea căuta terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, aflate în proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, şi, folosind acte de proprietate false, le vindea.

După arestare, Mihail Boldea a fost în permanenţă în căutarea unei soluţii care să-l scoată din închisoare. În iunie 2012 ar fi încercat să-şi cumpere libertatea. Fostul deputat ar fi transmis prin fostul sau coleg de celulă, patru sute de mii de lei către procurori, pentru ca aceștia să renunțe la cerererile de prelungire a mandatului sau de arestare. Totul a rămas doar tentativă pentru că procurorii DNA au organizat un flagrant. Apoi, procurorii DIICOT au descoperit că fostul deputat MIhail Boldea ar fi fost favorizat totuşi de un procuror DNA şi au deschis un alt dosar.

Şi fratele fostului deputat, şeful Directiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală şi înşelătorie cu consecințe deosebit de grave. Alături de Mihail Boldea, ar fi prejudiciat ministerele Sănătăţii, Educaţiei şi Mediului cu 450.000 de euro.

Mihail Boldea a fost ales deputat de Galaţi în legislatura 2008 - 2012, iar în septembrie anul trecut a demisionat din Parlamentul României.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri