Sari la conținut

Mihail Vlasov a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

Mihail Vlasov a fost arestat preventiv la 20 martie. El este acuzat că a pretins un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar la Curtea de Arbitraj, instanţă unde fiica sa, Vanda Vlasov, este prim-vicepreşedinte.

Mihail Vlasov a fost denunțat la DNA de Petroczki Gheza Iosif, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din industria tipografică din România. Procurorii spun că Mihail Vlasov i-ar fi promis acestuia că îl ajută să câștige un proces pe care îl avea la Curtea de Arbitraj și i-a cerut în schimb un milion de euro. Cei doi au stabilit o întâlnire, iar procurorii spun că, la momentul flagrantului, șeful Camerei de Comerț și-ar fi trimis șoferul să ia cei 200.000 de euro de la denunțător și să-i pună în mașină.

Un avocat implicat în procesele de la Curtea de Arbitraj a dezvăluit pentru Digi24 că Mihail Vlasov controla toate dosarele: „Toată puterea este în mâinile președintelui Curții de Comerț. care este și autoritatea de nominare. Adică persoana care numește aceste tribunale arbitare, acele trei persoane care îți judecă dosarul”.

Numele președintelui Camerei de Comerț a fost de mai multe ori în centrul unor scandaluri - fie legate de instituția pe care o conduce, fie de pasiunea sa pentru jocuri de noroc. El a fost audiat într-un dosar al DIICOT, fiind considerat un client al cămătarilor de la care împrumuta frecvent bani pentru a-i juca la cazinou.