Sari la conținut

Mihail Vlasov, condamnat la cinci ani de închisoare. Va fi încarcerat la Penitenciarul din Iaşi

Mihail Vlasov: FOTO Mediafax

ACTUALIZARE 16.00. Mihail Vlasov a fost ridicat din vila pe care o are în Iaşi.

El a fost dus la IPJ. După îndeplinirea formalităţilor, va fi încarcerat la penitenciarul din Iaşi.


În acest dosar, Mihail Vlasov a fost judecat pentru trafic de influenţă.

În primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, a primit o pedeapsă la patru ani de detenţie, DNA a făcut recurs, iar contestaţia procurorilor a fost admisă, pedeapsa fiind majorată.

În 9 aprilie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din funcţia de preşedinte al CCIR, pentru trafic de influenţă.

Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut, în 13 martie 2014, un milion de euro. În 18 martie 2014, Vlasov a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că în schimbul acestor bani, Vlasov i-ar fi promis omului de afaceri că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul avea calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.

Într-un alt dosar, Mihail Vlasov este urmărit penal pentru şantaj, în aceeaşi cauză fiind cercetată şi fiica sa Vanda Vlasov. Mihail Vlasov este acuzat că l-ar fi ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, spunându-i "că nu este bine ce face" şi că nu ar vrea "să sufere şi copiii altuia". 

Pe aceeași temă