Ministrul Justiției a anunțat condițiile în care va fi extrădat Radu Mazăre din Madagascar

Data actualizării: Data publicării:
ana birchall, ministru interimar justitie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall a declarat miercuri că Interpol a informat Ministerul Justiţiei în legătură cu arestarea lui Radu Mazăre în Madagascar, iar procedura de extrădare va fi declanşată după ce instanţa confirmă că sunt îndeplinite condiţiile legale, relatează News.ro.

ana birchall inquam octav ganea 20190430110219_OGN_3441-02
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Birchall a precizat la Antena 3 că Interpol a informat Ministerul Justiţiei în jurul orei 17:30 în legătură cu arestarea provizorie a lui Radu Mazăre în Madagascar.

Ea a precizat însă că procedurile legale în vederea extrădării acestuia demarează numai după primirea de la instanţa competentă a confirmării că sunt îndeplinite condiţiile legle pentru extrădare.

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost prins miercuri în Madagascar. Poliţia precizează că autorităţile din Madagascar au anunţat arestarea lui Mazăre pentru şase zile.

„Autorităţile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, faptul că un cetăţean român, urmărit internaţional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile”, precizează IGPR.

Poliţia Română a fost în permanentă legătură cu autorităţile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării şi arestării persoanei urmărite internaţional.

Citește și Cum poate fi extrădat Radu Mazăre din Madagascar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri