Ministrul Justiţiei, contrazis din interiorul PSD

Data actualizării: Data publicării:
cazanciuc la digi

Senatorul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, a declarat, la Digi24, în emisiunea Imparţial, că, în locul lui Tudorel Toader, i-ar fi prelungit mandatul actualului şef DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Robert Cazanciuc este, de altfel, cel care l-a numit pe acesta la şefia structurii în urmă cu trei ani.

Robert Cazanciuc: „Eu aş fi prelungit mandatul actualului procuror-şef al DIICOT. Sigur, sunt subiectiv, pentru că am făcut propunerea acum 3 ani ca ministru al justiţiei, având de ales dintre 7 candidaţi, toţi unul şi unul, venind din DIICOT, care ştiau ce înseamnă structura de combatere a crimei organizate.

Cred că ministrul îşi asumă o mare responsabilitate propunând pe cineva din afara structurii specializate în condiţiile în care aţi văzut şi prin acţiunea de azi care n-a fost făcută de ieri pe azi, ci de luni de zile.

Trei ani de zile de mandat a lui Horodniceanu a însemnat instituţie performantă cu foarte multe cazuri reuşite cu un echilibru în a păstra balanţa drepturilor fundamentale.

Important e ca la DIICOT să ai oameni responsabili care cunosc acest fenomen şi pot pune pe masă propuneri eficiente”.

Mandatul procurorului-şef anti-mafia expiră peste câteva zile. Ministrul Justiţiei a avansat către CSM propunerea ca procurorul Felix Bănilă, care activează în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, să preia şefia DIICOT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri