Ministrul Justiției, după achitările din dosarul Țăndărei: Am fost și eu impresionat. Ceva pare a fi în neregulă

Data actualizării: Data publicării:
160309_catalin_predoiu_01_INQ_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiției,Cătălin Predoiu, a precizat că achitarea celor 25 de inculpați din dosarul Țăndărei arată că ceva a fost în neregulă, fie nu au fost probe suficiente, fie au fost ignorate de magistrați, subliniind că și el a fost impresionat de decizie.

„Pot totuși să adaug că am fost şi eu impresionat emoţional de acest rezultat. Nu pot fi multe alternative cu privire la explicaţii. Fie nu au fost probe acolo, fie au fost probe şi au fost ignorate de către judecători. Şi într-un caz, şi în altul, ceva pare a fi în neregulă, mai ales că un alt expert în materie de anchete penale s-a pronunţat cu privire la acest lucru, pare-se în cunoştinţă de cauză”, a declarat ministrul Justiției, potrivit Mediafax.

Predoiu a mai subliniat că un pas pentru a remedia problemele din sistemul judiciar este concursul pentru ocuparea posturilor de conducere a parchetelor.

„E clar că sunt probleme de rezolvat în justiţia noastră şi de aceea, facem eforturi ca să ducem până la capăt această procedură (de numire a șefilor de parchete, n.r.) şi să avem un Minister Public condus de lideri numiţi pe termeni prevăzuţi de lege, cu toată legitimitatea necesară, să se apuce de o treabă mult, mult mai serioasă decât a fost în ultima perioadă”, a mai spus Predoiu.

Precizările vin după ce 25 de inculpați din dosarul Ţăndărei au fost achitați definitiv, luni, de Curtea de Apel Târgu-Mureș. Ancheta a fost deschisă după ce 160 de copii romi au fost găsiţi la cerşit în Anglia, iar datele arătau că cei mici au fost traficați de inculpați.

Cazul a făcut mare vâlvă în 2010, când peste 160 de copii de etnie romă duşi la cerşit în Marea Britanie au fost identificaţi de autorităţile judiciare române şi britanice, care au semnat un acord pentru constituirea unei echipe comune de investigaţii pentru capturarea traficanţilor, această acţiune derulându-se la Ţăndărei, în Ialomiţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri