Ministrul Justiţiei îi răspunde preşedintelui: Legea permite

Data publicării:
Florin Iordache_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Iordache susţine că nu este nimic ilegal în faptul că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este ocupată de Liviu Dragnea, care a fost condamnat definitiv, iar cea de preşedinte al Senatului de către Călin Popescu Tăriceanu, care este trimis în judecată. Ministrul Justiţiei spune că legea permite şi că prezumţia de nevinovăţie nu este înfrântă în acest moment de nimic, transmite News.ro.

Florin Iordache_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

 

Prezent la şedinţa CSM în care a fost aleasă noua conduce a Consiliului, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că şeful Camerei Deputaţilor este condamnat penal, iar şeful Senatului este trimis în judecată, ceea ce reprezintă o „circumstanţă îngrijorătoare”.

Un răspuns a venit de la ministrul Justiţiei, Florin Iordache. „Dacă legea permite”. Prezumţia de nevinovăţie nu este înfrântă în acest moment de nimic. Cât există prevederi foarte clare în Regulamentul Camerei şi la Senat, cine poate ocupa funcţia de preşedinte, eu cred că şi unul şi celălalt respectă prevederile legale”, a răspus ministrul Justiţiei întrebărilor jurnaliştilor, la plecarea de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Preşedintele Camerei deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, în aprilie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”. Instanţa l-a declarat vinovat pentru fraudarea rfezultatelor referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. La jumătatea anului trecut, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat, alături de fosta soţie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Braşov, pe 6 iulie 2016, pentru mărturie mincinoasă, după ce a declarat în faţa anchetatorilor că nu ştie nimic despre retrocedarea către Paul al României a unor suprafeţe de teren din Băneasa şi Snagov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri