Ministrul Justiției: Nu mi-e teamă de remaniere

Data publicării:
Tudorel Toader 3 agerpres_9575296
Foto: Agerpres

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat miercuri că nu îi este teamă de remaniere. Afirmația a fost făcută după ce Liviu Dragnea, președintele PSD, nu a ezitat să îşi arate dezamăgirea faţă de rezultatul evaluării ministrului Justiţiei la DNA și Parchetul General, ceea ce înseamnă menținerea în funcţii a Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr.

Liviu Dragnea s-a arătat dezamăgit de discrepanţele dintre raportul și concluzia din documentul de evaluare a DNA și Parchetului General.

De ce trebuie să îi răspund eu? Am făcut evaluarea mea, nu cred că trebuie să le răspund lor. Dacă mă vor întreba, le voi răspunde dar nu prin intermediul presei”, a spus Tudorel Toader.

Mai departe, întrebat despre chemarea sa la Comitetului executiv al PSD pentru explicații, ministrul Justiției a spus că va merge să dea explicații, însă deocamdată nu a fost invitat de președintele PSD.

Nu mă duc să mă justific, ci mă duc să fac mai bine explicat conţinutul raportului. Am întrebat pe cineva, o persoană vocală și aparent avizată, dacă a citit cuvânt cu cuvânt raportul prezentat. Răspunsul a fost că nu. Mulți credem că știm fără să citim”, a afirmat Toader.

Întrebat dacă se așteaptă la o remaniere sau dacă îi este teamă, el a răspuns că nu se teme că va pierde mandatul de ministru.

„Teamă nu-mi este, nu are de ce să-mi fie teamă, indiferent de soluție. Eu sunt rectorul Universității... nu. Cred că cel mai bine e să-l întrebați pe dl. Dragnea”, a completat ministrul Justiției.

Liviu Dragnea a spus zilele trecute că, la următoarea şedinţă a coaliţiei de guvernare, decizia luată de ministrul Justiţiei va fi subiect de discuţie. Liderul social democrat a precizat, însă, că va fi o discuţie de principiu, nu neapărat una referitoare la menţinerea sau nu a lui Tudorel Toader în echipa guvernamentală.

Sigur că vom discuta subiectul ăsta, nu neapărat despre domnul ministru referitor la menţinerea sau nu în echipa guvernamentală, pentru că nu a făcut un lucru foarte grav. Eu am fost dezamăgit de faptul că a fost o argumentaţie lungă care te trimitea cu gândul la o anumită decizie şi decizia a fost cu totul alta. Dacă ar fi argumente care să ne convingă, argumente pentru a susţine decizia comunicată, era în regulă”, a spus Liviu Dragnea.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri