Mircea Badea, audiat la DIICOT

Data actualizării: Data publicării:
mircea_badea1

Mircea Badea a dat ieri declaraţii la DIICOT după plângerea penală pe care a făcut-o împotriva lui Moise Guran, în cazul alertei false de cutremur de 10 grade dată de aplicaţia Biziday în urmă cu două luni, scrie Paginademedia.ro. La rândul său, Moise Guran a afirmat că va face și el o plângere penală pentru a ancheta un posibil hacking al aplicației.

Mircea Badeaa făcut anunţul în ediţia de aseară a emisiunii “În gura presei” de la Antena 3, emisiune pe care o realizează. „Am primit o citaţie zilele trecute să mă prezint la DIICOT și m-am prezentat astăzi. Am fost împreună cu avocatul Gheorghe Piperea pentru că acolo scria că am dreptul să mă prezint cu un avocat. Mi-a plăcut la DIICOT. Am fost într-o cameră, se numeşte “Cameră de Audiere”, dreptul meu de cetăţean era să fiu înregistrat, am optat pentru, deci s-a filmat şi s-a înregistrat audio toată prestaţia mea. A durat vreo oră jumate toată audierea mea”, a spus Badea.

„Am reluat pas cu pas cele scrie în sesizarea iniţială”, a spus el despre declarația dată în fața procurorului, adăugând că alerta falsă dată de aplicaţia Biziday, de cutremur de 10 grade, a fost de „prea mare coincidenţă”.

„Pe lângă faptul că momentul în care a apărut alerta asta falsă de cutremur a apărut exact când era comemorarea cutremurului din 1977, s-a mai presupus şi pe o dezbatere naţională despre ştiri false.

Tocmai în această conjunctură dublă, o dată cutremurul din 1977, odată fake news, fix atunci a apărut treaba asta cu alerta lui Guran. Lucru care nu poate fi, totuşi, întâmplător. Adică e prea mare coincidenţa”, a spus el.

Citește și ”De ce s-a lepădat Liviu Dragnea de Șerban Nicolae.”

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri