Mircea Băsescu a fost trimis în judecată

Data publicării:
mircea basescu mediafax-1

 

Chiar dacă dosarul a fost instrumentat la București, el va fi judecat la Constanța.

Fratele președintelui Traian Băsescu este acuzat că, prin intermediul lui Marian Căpățână, ar fi primit de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, 250.000 de euro în schimbul promisiunii că va interveni pentru o sentință favorabilă lui Bercea.

Deoarece Sandu Anghel a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor, Familia lui Sandu Anghel și-a cerut banii înapoi și au înregistrat mai multe convorbiri avute cu Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu a negat că ar fi primit de la familia lui Sandu Anghel bani pentru a influența o sentință judecătorească în cazul lui Bercea Mondial. El spune că banii au fost, de fapt, un împrumut.

La rândul său, Mircea Băsescu a făcut plângere împotriva lui Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, pentru șantaj.

Cele două plângeri la DNA

Numele lui Mircea Băsescu apare în faţa opiniei publice, la finele lunii mai, imediat ce finul său - ginerele lui Bercea Mondial - este arestat preventiv. Denunţător în dosar era chiar fratele preşedintelui, care reclamase la DNA că rudele sale prin alianţă îl şantajează şi-l ameninţă. În faţa procurorilor anticorupţie, Mircea Băsescu a susţinut că familia interlopului îi cerea 280.000 de euro ca să nu dea în vileag informaţii despre el. DNA organizează un flagrant.

Familia celui suprins că lua bani de la Mircea Băsescu vine, însă, cu o altă variantă. Naşul lor le datora bani, pe care îi primise în urmă cu trei ani ca să îl scape de închisoare pe Bercea Mondial.

La aproape trei săptămâni de la izbucnirea scandalului, filmările sunt făcute publice. Înregistrările surprind momentul în care Mircea Băsescu confirmă în faţa fiului lui Bercea Mondial că a primit suma de un sfert de milion de euro.

Înregistrări în scandalul Mircea Băsescu - Bercea Mondial

MIRCEA BĂSESCU: Dar să ştii că la mine au ajuns 250.000.

FLORIN ANGHEL: Atâta?

MIRCEA BĂSESCU: Da.

FLORIN ANGHEL: Şi la el restul?

MIRCEA BĂSESCU: Eu de aia eram curios atunci când mi s-a pus mormanul ăla de dolari în braţe, deci la mine atât a ajuns să ştii!

Înregistrările au apărut la o zi după ce procurorii DNA îl puseseră sub acuzare pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, pentru şantaj. Anchetatorii îl acuzau că l-ar fi sunat din închisoare pe Mircea Băsescu cerându-i să îşi retragă plângerea depusă pe numele ginerelui lui Bercea Mondial. În caz contrar, spun anchetatorii, Florin Anghel ar fi ameninţat că va face publice informaţii compromiţătoare.

După apariţia înregistrărilor, fratele preşedintelui şi Marian Căpăţînă au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la trafic de influenţă.

Avocatul său a contestat măsura arestării preventive. La o săptămână, procurorii i-au chemat pe toţi cei implicaţi în acest dosar la DNA. Fratele preşedintelui, interlopul Bercea Mondial, copiii acestuia, Izaura şi Florin Anghel, dar şi Marian Căpăţână, presupusul intermediar, au ajuns în faţa anchetatorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri